مدیریت سایت چیست؟ مدیر سایت چه وظایفی دارد؟
امروزه داشتن یک سایت برای کسب و کار و حرفه ی خود یک الزام جهت بیشتر و بهتر شناخته شدن و همچنین برای فروش بهتر و سریعتر شماست. یک مدیر سایت متعهد ، با تجربه و مورد اعتماد میتواند این قضیه را تا حد قابل توجهی بهبود ببخشد و موجب بازدهی بیشتر وبسایت شما از جهات مختلف از جمله فروش و افزایش کاربران شود. حال باید با این قضیه آشنا شد که درکل مدیریت سایت چیست و یک مدیر سایت چه مسئولیت هایی بر عهده دارد.
آنچه در این مقاله میخوانید :
مدیر سایت کیست؟
مدیر سایت فردی است که پس از اتمام طراحی و اجرای وبسایت بتواند تمامی امور یک وبسایت را جهت ارتقای کیفی بر عهده بگیرد و بر همه ی بخش ها نظارت و ارزیابی داشته باشد. یک مدیر سایت از ریشه ای ترین مسائل مانند آنالیز هاست و سرور تا جزئی ترین آنها مثل بازنگری متون مقاله و وبلاگ را باید بلد باشد. پس یک مدیر سایت خوب ، نه تنها موجب پیش بردن اهداف سایت میشود ، بلکه باعث افزایش رتبه گوگل (سئو) ، بهینه سازی و افزایش سرعت سایت و در نهایت ارتقای سطح کیفی مقالات و ارائه خدمات به کاربران سایت نیز میشود.
مدیریت سایت چیست؟
به طور کلی ، مدیریت سایت را میتوان به یکسری وظایف کلی خلاصه کرد که در ادامه مقاله وارد جزئیات آنها نیز خواهیم شد.
بررسی ایرادات و مشکلات سایت و رفع نمودن آنها ، آنالیز و تحلیل مداوم بخش های مختلف سایت و استفاده از داده های آمار به دست آمده برای ارتقای سطح کیفی سایت ، نظارت بر فروش و رفتار مشتریان هنگام خرید کالا و دریافت خدمات ، نظارت بر تولید محتوای تخصصی ، بررسی و نظارت سئوی سایت جهت تایید اصولی بودن آن و . . . همگی جز مدیریت سایت و وظایف یک مدیر سایت میباشند که انجام و مدیریت آنها به نحو احسن شما را به یک وبسایت ایده آل برای کسب و کارتان نزدیک میکند.
وظایف مدیر سایت
- مدیریت تیم های اصلی سایت
گرچه یک مدیر به اندازه کافی مسئولیت های متعددی دارد که وظیفه مدیریت سایر بخش هارا نداشته باشد ، اما یک مدیر خوب باید توانایی برقراری ارتباط همزمان با بخش های مختلف سایت ؛ از جمله تیم تولید محتوا ، امنیت ، بهینه سازی و سئو ، پشتیبانی و . . . را داشته باشد و هر چند وقت یکبار ، ایرادات کلی هر بخش را بررسی و پیشنهادات خود را جهت رفع آنها ارائه دهد.
- ارتباط گیری با کاربران
گاهی اوقات ، تعداد افراد نیازمند به پشتیبانی آنلاین و تلفنی بسیار زیادتر از حد معمول همیشگی میشود و در چنین شرایطی اگر مدیر سایت در کنار تیم پشتیبانی برای رفع مشکلات کاربران و پاسخ به سوالات آنها اقدام به ارائه مشاوره کند موجب سرعت بخشیدن به کارها و افزایش کیفیت پشتیبانی میشود. اما گاهی اوقات کاربران نیازمند ارتباط گرفتن مستقیم با مدیر سایت میباشند که در این مواقع به صورت آنلاین و تلفنی باید این امکان توسط مدیر سایت فراهم باشد.
- افزایش و بهبود ترافیک ، امنیت و سئوی سایت
ارائه راهکار های جدید و بروز ، بررسی ایرادات محتوا و آنالیز حجم صفحات و بخش بندی سایز المان های مختلف از جمله اموراتی است که یک مدیر سایت میتواند جهت بهبود عملکرد سایت از نظر سرعت و بهینه سازی و رتبه گوگل به تیم بهینه سازی و سئو پیشنهاد دهد و یا در مواقع مورد نیاز شخصا به انجام این امورات بر روی سایت بپردازد. از آنجایی که بهبود رتبه و افزایش آمار کاربران سایت یکی از مسئولیت های مدیر سایت میباشد ، میبایست نگاه ویژه ای به این بخش داشته باشد. مدیر سایت باید بصورت کلی و همیشه به امنیت سایت توجه داشته باشد و بررسی های لازمه را انجام دهد که اگر مورد مشکوکی وجود داشت او سریعتر از تیم امنیت متوجه شده و برای انجام امورات لازم ، خیلی سریع موضوع را به تیم امنیت اطلاع و ارجاع دهد. در رابطه با موضوع افزایش و بهبود ترافیک سایت ، یک مدیر سایت باید صفحات و بخش های مختلف یک سایت که مورد نیاز کاربران و مشتریان هستند را شناسایی کند و سپس سناریو را برای تیم های مربوطه جهت طراحی و اجرا شرح دهد. همانطور که در مقاله همه چیز درباره سئو سایت هم اشاره کردیم ، بعد از جذب ترافیک باید امر نگهداری ترافیک جذب شده برای بهبود سئو سایت انجام شود ، بنابراین یک مدیر سایت خوب باید هر آنچه که نیاز هست را در سایت ترتیب دهد برای اینکه بازدیدکنندگان زمان بیشتری را در سایت حضور داشته باشند و تعامل بیشتری از خود نشان دهند ، برای مثال راهکار میتوان به قراردادن نظرسنجی ، درج عناوین جذاب ، استفاده از تصاویر خیره کننده و بهینه ، نمایش محبوب ترین محصولات رایگان و ارائه پشتیبانی آنلاین اشاره کرد.
- تجزیه و تحلیل آمار سایت
برای اینکه بتوان سایت را در زمینه های مختلفی مانند عملکرد و محتوا بهبود داد ، می بایست آمار سایت در بازه های زمانی معین توسط مدیر سایت بررسی ، تجزیه و تحلیل شود. به عنوان مثال در صورت پایین بودن سرعت سایت این موضوع را به تیم بهینه سازی و سئو اطلاع رسانی کند و یا در صورت نارضایتی کاربران از مطالب سایت ، موضوع را با تیم تولید محتوا مطرح کرده تا ایرادات موجود رفع شده و سایت بازدید بالاتری نسبت به قبل دریافت کند.
- دریافت نسخه پشتیبان از سایت به صورت منظم
گاهی اوقات تامین نسخه های پشتیبان از سایت به صورت کلی و جزئی از وظایف تیم امنیت میباشد. اما در اغلب اوقات مدیر سایت باید این کار را شخصا انجام دهد تا در صورت بروز هرگونه مشکل نیازی به ارتباط با بخش دیگری نباشد و مشکل پیش آمده در سریع ترین زمان ممکن توسط مدیر سایت رفع شود. سهل انگاری در پشتیبان گیری از سایت به صورت منظم میتواند آسیب های جبران ناپذیری را به کسب و کار و سایت وارد کند ، تنها یک اشتباه میتواند بخش عظیمی از اطلاعات مجموعه را تحت خطر قرار دهد. البته ناگفته نماند که بسیاری از شرکت های ارائه دهنده میزبانی وب ، پشتیبان گیری از سایت را به صورت خودکار انجام میدهند.
مهارت های نرم و فردی مدیر سایت
تا به اینجای مقاله قطعا با مهارت های تخصصی و فنی مورد نیاز یک مدیر سایت آشنا شدید ، حال به سراغ مهارت های نرم و فردی میرویم.
- توانایی مدیریت
مدیر سایت باید بتواند از پس همه ی مسئولیت های خود ، به نحو احسن بر بیاید. در غیر این صورت ممکن است یک یا چند تیم از مجموعه به دلیل بی مسئولیتی مدیر سایت ، دچار اختلال در کارهای خود شوند.
- خلاق و ایده پرداز
مدیر سایت باید همواره دارای ایده های جدید ، نوآورانه و خلاقانه برای بهبود مجموعه باشد. به عنوان مثال ؛ تکنیک های نوین بازاریابی ، تبلیغات با بازدهی بالا ، ایده های جذاب برای جذب مخاطب و راهکار هایی جهت بهبود رتبه سئو و بهینه سازی سایت.
- علاقه مند به وظایف
شما اگر در هر شغلی که دارید علاقه خود را برایش صرف نکنید ، قطعا نمیتوانید بهترین عملکرد خود را ارائه دهید. مدیریت سایت نیز از این قضیه مستثنی نیست و یک مدیر سایت باید کاملا اشتیاق خود را صرف کارش کند تا هم وظایفش را به خوبی انجام دهد و هم ایده هایی نو ارائه دهد.
- مدیریت زمان و وقت شناس
در بالا گفته شد اگر مدیر سایت وظیفه شناس نباشد سایر بخش ها نیز دچار مشکل خواهند شد ، اما وظیفه شناسی به تنهایی کافی نیست و در کنار آن مدیر سایت باید بتواند زمانش را به بهترین شکل ممکن مدیریت کند تا هم به وظایف خودش عمل کند و هم سایر تیم هارا مدیریت کند.
نتیجه گیری
تا اینجا سعی کردیم شمارا با مهم ترین وظایف ، مسئولیت ها ، مهارت ها و ویژگی های یک مدیر سایت خوب آشنا کنیم. بدیهیست که وظایف و ویژگی های یک مدیر سایت توانا تنها به این موارد ختم نمیشود ، اما اگر شما دنبال یک مدیر سایت ماهر برای مجموعه خود میگردید یا میخواهید خودتان را برای مدیریت سایت یک مجموعه آماده کنید ، رعایت همین تعداد اندک نیز میتواند کمک شایانی را در این راستا به شما بکند چرا که پایه و اساس کار هستند. توجه داشته باشید که برخی از این مهارت ها تنها با مرور زمان به دست می آیند و نباید از خودتان انتظار این را داشته باشید که از همان ابتدا در مدیریت سایت بی نقص عمل کنید.
سوالات متداول
مدیریت تیم های اصلی سایت ، ارتباط گیری با کاربران ، افزایش و بهبود ترافیک ، امنیت و سئوی سایت ، تجزیه و تحلیل آمار سایت ، دریافت نسخه پشتیبان از سایت به صورت منظم
الزاما خیر ، چرا که یک مدیر سایت مهارت های خاص خودش را دارد. اما اگر به هرچندتا از زبان های برنامه نویسی تحت وب مسلط باشد قطعا بسیار کاربردی و مفید خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید