بهترین ابزارهای طراحی گرافیک

همانطور که در مقاله “هنر طراحی گرافیک” به تاریخچه و معرفی شرکت ها و همچنین نرم افزارهای این زمینه پرداخته شد ، در این مقاله سعی داریم تا شما را با بهترین ابزارهای طراحی گرافیک برای رایانه های شخصی و گوشی های هوشمند آشنا کنیم.
شما با کمی مطالعه متوجه می شوید که یک طراح گرافیک همانند یک نویسنده یا هر فرد شاغل دیگری ، ابزاری برای کار خودش دارد ، حال شاید برای شما این سوال پیش بیاید که این ابزار چیست؟ پاسخ کوتاه به این سوال ؛ ابزارهای طراحی گرافیک است. اما اگر وارد جزئیات شویم ، متوجه این موضوع میشویم که تا چه اندازه این ابزارها زیاد و متنوع هستند و تا چه حد کارکردهای متفاوتی دارند.
آنچه در این مقاله میخوانید :
بهترین ابزارهای طراحی گرافیک برای تصاویر

بر کسی پوشیده نیست که شرکت آمریکایی اَدوبی ، بزرگترین شرکت در زمینه تولید و ارائه ابزارهای گرافیکی در هر شاخه ای از طراحی گرافیک است ، اما باید به این نکته نیز اشاره کرد که شرکت های متعدد دیگری هم در زمینه تولید و ارائه نرم افزارهای گرافیکی برای سیستم عامل های اندروید ، ویندوز ، ios ، مکینتاش و … فعالیت می کنند.
در ادامه میخواهیم به برخی از این ابزارها که برای محتواهای تصویری هستند اشاره کنیم.
اَدوبی فتوشاپ

فتوشاپ (Photoshop) ، چه در ایران و چه در هر جای دنیا به عنوان قدرتمندترین نرم افزار ویرایش و ایجاد تصاویر شناخته می شود. دلیل محبوبیت و تعداد کاربران بالای آن ، تنوع کاربرد است که حتی در زمینه گرافیک متحرک (انیمیشن) نیز کاربرد دارد. روتوش و ترمیم تصاویر ، تغییر سایز و رزولوشن ، ادغام و مونتاژ کردن ۲ یا چند تصویر ، طراحی صنعتی و تبلیغاتی و … از پرکاربردترین قابلیت های این نرم افزار می باشند. فتوشاپ ارتباطی قوی نیز با دیگر نرم افزارهای شرکت اَدوبی دارد که موجب می شود کاربر در صورت استفاده از سایر نرم افزارهای این شرکت سرعت عمل و کیفیت بالاتری در خروجی داشته باشد. پشتیبانی فتوشاپ از تعداد انبوهی پلاگین در کنار قابلیت های خود نرم افزار ، موجب بی رقیب شدن آن می شود. نرم افزار فتوشاپ هم اکنون در سیستم عامل های ویندوز و مکینتاش قابل استفاده است اما شرکت اَدوبی یک نسخه سبک از این نرم افزار را برای سیستم عامل های اندروید و ios نیز به بازار عرضه کرده.
کانوا

کانوا (Canva) ابتدا در سال 2013 ، به عنوان یک سرویس ایجاد و ویرایش تصاویر تحت شبکه به بازار عرضه شد. کانوا تا به امروز بیش از 60 میلیون کاربر با 7 میلیارد محتوای تولید شده را در کارنامهٔ خود دارد. این سرویس در 190 کشور مختلف استفاده می شود و همچنین از 100 زبان مختلف ، از جمله فارسی پشتیبانی می کند. استفاده اصلی کانوا برای تولید محتوای تصویری است. این نرم افزار با بیش از 400 هزار قالب آماده در ابعاد و استفاده های مختلف در بسیاری از مواقع کار شما را برای طراحی ، سریع و آسان می کند. شاید قرار دادن کانوا در نرم افزارهای ویرایش تصاویر کاملا درست نباشد زیرا کانوا در تولید محتوای ویدیویی نیز قابل استفاده است. درحال حاضر به دلیل سرویس محور بودن کانوا ، شما میتوانید آن را روی هر دستگاه هوشمندی که از مرورگر اینترنت پشتیبانی میکند استفاده کنید!
اَدوبی ایلستریتور

ایلستریتور (illustrator) ، دیگر نرم افزار شرکت اَدوبی است که بر خلاف فتوشاپ برای ویرایش ، روتوش و ادغام تصاویر استفاده نمی شود و صرفا یک نرم افزار بر اساس بُردار ریاضی جهت تولید تصاویر وکتوری غیر پیکسلی ، بدون افت کیفیت می باشد. ایلستریتور همچنین توانایی تبدیل تصاویر وکتور پیکسلی را به غیرپیکسلی دارد. بُرداری بودن این نرم افزار باعث می شود که تصاویر در هر سایزی دچار افت کیفیت نشوند و به همین دلیل طراحی لوگو ، کاراکتر و اشیاء محیط یک انیمیشن ۲ بعدی با ایلستریتور یک انتخاب ایده آل است. اَدوبی ایلستریتور نیز مانند فتوشاپ یک نسخه اصلی برای سیستم عامل های ویندوز و مکینتاش و یک نسخه سبک برای اندروید و ios دارد.
اَدوبی ایندیزاین

در نرم افزار بعدی باز هم به سراغ شرکت اَدوبی میرویم ، اَدوبی ایندیزاین (InDesign) یکی از معروف ترین نرم افزارها در زمینه طراحی دیزاین کتاب و مجلات و درکل موارد صفحه آرایی است. ایندیزاین در صنعت چاپ و نشر بیشترین کاربرد را دارد ، به غیر از کتاب و مجلات ؛ بروشورهای تبلیغاتی ، تراکت ، کارت ویزیت ، کاتالوگ و حتی فایل PDF هم نیز با این نرم افزار قابل طراحی است. ایندیزاین در واقع جانشین نرم افزار پیج میکر (page maker) است ، نرم افزار پیج میکر در ابتدا متعلق به شرکت آدولس (Aduls) بود که بعد از خریداری این شرکت به اَدوبی تعلق یافت. به دلیل ناتوانی پیج میکر در رقابت با رقبایش اَدوبی شروع به ساخت یک نرم افزار جدید به نام K2 کرد و در نهایت در سال 1999 آن را تحت عنوان ایندیزاین روانه بازار کرد. ایندیزاین هم اکنون یک نسخه مخصوص خاورمیانه با پشتیبانی از حروف فارسی/عربی نیز دارد که طراحان پارسی زبان بدون هیچ مشکلی می توانند از آن استفاده کنند. نسخه اصلی این نرم افزار فقط برای سیستم عامل های ویندوز و مکینتاش عرضه شده.
کورل دراو

کورل دراو (Corel Draw) یک نرم افزار گرافیکی بُرداری است که توسط شرکت کانادایی کورل توسعه یافته است. این نرم افزار از جنبه های زیادی به اَدوبی ایلستریتور شباهت دارد ، اما شاید تفاوت عمده آنها قابلیت “Pixel View” در کورل دراو می باشد که به طراح گرافیک اجازه می دهد طراحی خود را خارج از یک محیط بُرداری نیز انجام دهد تا از دقت و ظرافت بیشتری در طراحی خود برخوردار شود. طراحی لوگو ، تصاویر هنری وکتور ، بنرهای وبسایت و یا حتی طرح های مخصوص بُرش لیزری با این نرم افزار به خوبی انجام می شوند. اولین نسخه از این نرم افزار در سال 1989 برای سیستم عامل ویندوز عرضه شد. این نرم افزار همچنین به طور کامل از زبان فارسی پشتیبانی می کند. کورل دراو برای هر 4 سیستم عامل ویندوز ، مکینتاش ، اندروید و ios قابل دسترسی و استفاده است.
پیکس آرت

پیکس آرت (PicsArt) یک نرم افزار قدرتمند ویرایش تصویر و ویدئو برای گوشی های هوشمند است که فقط برای سیستم عامل های اندروید و ios عرضه شده است. پیکس آرت انواع گوناگونی از فیلترها و ابزارهای مختلف را در اختیار کاربر قرار می دهد تا هرگونه تغییری که نیاز باشد را بتواند اعمال کند. به همین دلیل می توان پیکس آرت را بهترین جایگزین فتوشاپ برای گوشی های هوشمند نام برد. روتوش ، تایپوگرافی ، کلاژ تصاویر ، ادغام ، تغییر پس زمینه و … از جمله قابلیت های پیکس آرت می باشند. پیکس آرت در سال 2011 برای اولین بار عرضه شد و تا به امروز ، با بیش از 500 میلیون دانلود از گوگل پلی ، به یکی از محبوب ترین نرم افزارهای ویرایش تصویر تبدیل شده است.
اینشات

اینشات (InShot) یک نرم افزار دیگر جهت ویرایش تصاویر و ویدئو است که برای گوشی های هوشمند اندروید و ios عرضه شده است. این نرم افزار قابلیت روتوش تصاویر را ندارد اما ؛ افکت های مختلف عکس و ویدئو ، تغییر تُن رنگ ، تغییر میزان یا جایگزینی صدای ویدئو ، اضافه کردن متن به عکس و ویدئو ، کلاژ 2 یا چند تصویر ، تغییر سرعت و معکوس کردن حالت پخش ویدئو ، تغییر ابعاد و … از امکانات متعدد این نرم افزار هستند. اینشات اولین بار در سال 2014 عرضه شد و جوان ترین نرم افزار در لیست معرفی ما می باشد. اینشات با بیش از 100 میلیون دانلود در گوگل پلی و نمره 4.8 از 5 یک نرم افزار محبوب نزد کاربران است.
گیمپ

گیمپ (Gimp) و به طور کامل “GNU Image Manipulation Program” یک نرم افزار متن باز یا Open Source برای ایجاد و ویرایش تصاویر است. گیمپ تقریبا برای تمام سیستم عامل های رایانه های شخصی عرضه شده است. گیمپ به شما در ویرایش پایه و ساده تصاویر کمک شایانی میکند و در واقع اگر شما به صورت حرفه ای به دنبال ویرایش تصاویر نیستید ، گیمپ می تواند جایگزین ایده آل فتوشاپ برای رایانه شخصی شما باشد. گیمپ به دلیل متن باز بودن از پلاگین های متعددی پشتیبانی می کند که توانایی سه بعدی سازی را نیز به این نرم افزار اضافه می کنند. کارکردن با این نرم افزار به دانش خاصی نیاز ندارد و با کمی تمرین می توان آن را به صورت کامل فرا گرفت. اولین نسخه از این نرم افزار در سال 1996 عرضه جهانی شد.
بلندر

از تولید و ویرایش تصاویر ۳ بعدی که بگذریم ، میتوانیم بلندر (Blender) را به عنوان یک نرم افزار قدرتمند در زمینه مدل سازی 3 بعدی نام ببریم. بلندر در زمینه هایی از جمله ؛ ساخت و پویاسازی مدل سه بعدی ، جلوه های بصری ، واقعیت مجازی ، طراحی داخلی و حتی بازی های ویدئویی کاربرد دارد. به طور کلی ؛ ساخت مدل سه بعدی ، تکسچر سازی ، استخوان بندی مدل ، شبیه سازی دود و مایعات ، ذرات معلق هوا و متحرک سازی از جمله توانایی های بلندر می باشند. بلندر ابتدا در سال 1995 جهت انجام کارهای شرکتی هلندی با نام “نئوجئو” توسط فردی به اسم “Ton Roosendaal” ساخته شد. مدتی بعد در سال 2002 این نرم افزار به صورت متن باز عرضه جهانی شد و در سال 2010 با دریافت یک آپدیت جهت تغییر UI ، شکل بلندر امروزی را به خود گرفت. بلندر بر روی بسیاری از سیستم عامل ها از جمله ویندوز ، مکینتاش و لینوکس قابل استفاده است.
سوالات متداول
فتوشاپ (Photoshop)
پیکس آرت (PicsArt)
ایلستریتور (illustrator) و کورل دراو (Corel Draw)
شما چه نرم افزار دیگری رو معرفی میکنید ؟ دلیلش روهم برامون بنویسید …
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون
سلام وقت بخیر علی جان
موفق باشید