نقشه راه یادگیری طراحی گرافیک

نقشه راه یادگیری گرافیک کدام است؟ وقتی به گرافیک فکر میکنید ، آیا تبلیغات هنری به ذهن شما میآید؟ گرافیکهای چشمنواز در وبسایتها؟ تصاویر خیره کننده در مجلات؟ طراحی گرافیک شامل موارد زیادی میشود : لوگو ، پوستر ، اینفوگرافیک ، جلد کتاب ، برچسب محصول ، کارت ویزیت ، علائم ، طرحبندی وبسایت ، برنامههای تلفن همراه ، رابطهای نرم افزاری و …
اگر واقعا علاقه دارید تا به یک طراح گرافیک حرفهای تبدیل شوید ، به خواندن این مقاله ادامه دهید تا اصول این رشته را بیاموزید. سی اچ تیم در کنار شماست تا اگر سوالی دارید و یا به دنبال پیدا کردن مسیر درست برای یادگیری گرافیک هستید به شما کمک کند.
آنچه در این مقاله میخوانید :
طراحی گرافیک چیست ؟
موسسه هنرهای گرافیک آمریکا (AIGA) گرافیک را به این شکل تعریف میکند : هنر طراحی ایدهها و مفاهیم تجربی به صورت المانهای متنی و بصری. به بیانی دیگر ، طراحی گرافیک قادر خواهد بود پیامهای مختلف کسب و کارها را به روشی بصری و با کمک تصاویر به مشتریان و مخاطبان انتقال دهد. این تصاویر می توانند شامل یک لوگوی ساده از یک شرکت تا چیدمان پیچیده و بسیار حرفهای صفحات یک وبسایت باشند.
گرافیک می تواند توسط شرکت ها برای تبلیغ و فروش محصولات از طریق تبلیغات ، توسط وبسایت ها برای انتقال اطلاعات پیچیده به روشی قابل هضم از طریق اینفوگرافیک ها ، توسط کسب و کارها برای توسعه هویت از طریق برندسازی و موارد دیگر مورد استفاده قرار گیرد.
در مسیر نقشه راه یادگیری گرافیک به خاطر داشته باشید اگرچه بسیاری از پروژه های طراحی گرافیک اهداف تجاری مانند تبلیغات و لوگو دارند ، اما در زمینه های دیگر نیز استفاده شده و کارهای طراحی گرافیکی اغلب صرفا به عنوان وسیلهای برای بیان هنری ایجاد میشوند.
اگر بصورت کامل با هنر طراحی گرافیک آشنایی ندارید حتما مقاله طراحی گرافیک چیست را در وبلاگ سی اچ تیم بخوانید.
چگونه طراحی گرافیک را یاد بگیریم ؟

آیا نمی دانید شروع یادگیری گرافیک چگونه است؟ اگر می خواهید یک حرفه خلاقتر داشته باشید یا نیاز دارید مهارت دیگری را به رزومه خود اضافه کنید ، باید بدانید که صرف نظر از دلیل ، برداشتن اولین قدم است.
مانند هر رشته جدید ، اولین قدم در سفر شما آشنایی با اصول اولیه است. اکنون که میدانید طراحی گرافیک شغلی است که می خواهید دنبال کنید یا مهارتی است که می خواهید در کار فعلی خود به دست آورید ، به راهنمایی در مورد مراحلی که باید برای رسیدن به هدف خود طی کنید نیاز دارید.
با شروع سفر نقشه راه یادگیری طراحی گرافیک خود ، همراه با محتوای الهامبخش ، از کتاب ها گرفته تا وبلاگ ها و دوره های آموزشی که می توانید در آن ها شرکت کنید ، برای کسب اطلاعات بیشتر درباره پایه و اساس طراحی ، نیز ادامه دهید.
در این مسیر برخی می پرسند آیا یادگیری این حرفه به صورت خودآموز بهتر است یا شرکت در دورهها و داشتن یک استاد؟ در پاسخ باید گفت در این مسیر باید از تمامی منابعی که وجود دارند نهایت استفاده را داشته باشید. صد البته شرکت در دوره ها و استفاده از تجربیات اساتید حرفهای و متخصص در این زمینه بسیار کمک کننده خواهد بود. شما می توانید از دوره های آنلاین ، وبسایت ها ، کتاب ها ، مجلات و افرادی که در این حوزه فعالیت دارند نیز بهره بگیرید.
خود را در تاریخ گرافیک غوطهور کنید
با یادگیری تاریخچه طراحی ، حرکات و طراحان آن ، نه تنها از کار طراحان گذشته آگاه می شوید ، بلکه از شیوه های طراحی فعلی نیز الهام می گیرید و سلیقه خود را تنوع می دهید. در این مسیر می توانید از پادکست گرفته تا مستند و کتاب های طراحی استفاده کنید.
بر اصول و فرآیند طراحی مسلط شوید
طراحی گرافیکی ارتباط بصری موثر یک ایده یا مفهوم است. هر طراح 5 اصل کلیدی طراحی را در مسیر نقشه راه یادگیری طراحی گرافیک میداند که عبارتند از هم ترازی ، تکرار ، کنتراست ، سلسله مراتب و تعادل. این اصول به ایجاد یک طراحی منسجم ، با ثبات ، سازماندهی شده ، موثر و پیامی واضح کمک میکنند.
بررسی تایپوگرافی
قالب بندی و چیدمان اجزای یک طرح را تایپوگرافی می گویند که در طراحی گرافیک نقشی اساسی ایفا میکند. با تسلط بر این مبحث ، میتوانید دلیل انتخاب های آگاهانه تایپوگرافی در طراحی های خود و نحوه کمک آن در ارتقای طراحی را به خوبی نشان دهید.
اصول رنگ را مطالعه کنید
از مراحل یادگیری گرافیک شناخت رنگ ها است. رنگ ها بر روحیه و شخصیت یک طرح تاثیر می گذارند. بهترین راه برای آشنایی با ترکیب رنگ ها ، نگاهی به کار طراحان و استودیوهای دیگر است. سپس می توانید شروع به ایجاد تابلوهای الهام بخش خود با پالت های رنگی کنید که حالات مختلفی را القا می کنند.
با اصطلاحات طراحی آشنا شوید
با مسلط شدن به اصطلاحات رایج طراحی ، می توانید هنگام ملاقات با طراحان دیگر و همچنین برقراری ارتباط با تیم خود ، “گفتار طراحی” را درک کنید. همانطور که با اصطلاحات آشنا شوید ، می توانید به همان زبان با طراحان دیگر صحبت کنید.
نرم افزار و ابزار های طراحی حرفهای
در نقشه راه یادگیری طراحی گرافیک ، باید اصول اولیه برنامه هایی مانند illustrator ، Photoshop و InDesign را بیاموزید تا همه چیز را از لوگو گرفته تا پوستر یا کتاب بتوانید ایجاد کنید. با تسلط بر این برنامه ها و سایر برنامه های طراحی ، می توانید به صورت حرفه ای پروژه های خود را انجام دهید.
برای آشنایی کامل با بهترین برنامه های طراحی گرافیک پیشنهاد میکنیم مقاله بهترین ابزارهای طراحی گرافیک را در وبلاگ سی اچ تیم بخوانید.
خلاقانه الهام بگیرید
بلاگ های طراحی ، کتاب ها و مجلات آموزشی گرافیک و همچنین اینستاگرام ، پینترست و دیگر پلتفرم های شبکه های اجتماعی برای شما محلی برای شروع یادگیری گرافیک و دریافت ایده های خلاقانه هستند.
اجتماعی شوید
نکات مهم در یادگیری طراحی گرافیک
در طی کردن نقشه راه یادگیری طراحی گرافیک باید نکات زیر را به یاد داشته باشید :
- اصول کلیدی طراحی را بیاموزید.
- یک دوره آموزشی مناسب با سطح خود پیدا کنید.
- یادگیری برنامه های طراحی حرفهای را شروع کنید.
- با طراحان دیگر یک شبکه ارتباطی ایجاد کنید.
- همیشه تمرین کنید ، با تمرین و تکرار حرفهای می شوید.
- همیشه متواضع برخورد کنید.
- کارهای الهام بخش را جمع آوری کنید.
- فرآیند یادگیری را برای خود تشریح کنید.
- به پرس و جو های جستجوی آنلاین خود دقیق شوید.
- کار مورد علاقه خود را باز تولید کنید.
- فضاهای مثبت را در آغوش بگیرید.
- از دریافت بازخورد نترسید.
- یک پروژه پرشور را انتخاب کنید.
جمع بندی
نقشه راه یادگیری طراحی گرافیک کمک بزرگی به عاشقان این حرفه است. از آنجا که برندها همیشه به طراحان نیاز دارند ، چه برای ایجاد نام های تجاری یا طراحی یک آگهی رویداد آینده ، این صنعتی است که همیشه مورد تقاضاست. برای یادگیری اصول طراحی و نحوه ایجاد طرح های ساده ، پیشنهاد می شود در دوره های آموزشی گرافیک شرکت کنید. اگر این صنعتی است که به آن علاقه دارید ، مراحلی را که می توانید برای یادگیری طراحی گرافیک طی کنید ، همین امروز کشف کنید.
سوالات متداول
این مهارت و حرفه فقط با به اتمام رساندن دوره های آموزشی بدست نمی آید بلکه باید با تمرین و تکرار و همینطور گذشت زمان به سطح حرفه ای در این زمینه رسید. از آن جایی که طراحی گرافیک شاخه و ابزارهای مختلفی دارد و همینطور دوره های آموزشی این حرفه با یکدیگر متفاوت هستند و حتی میزان یادگیری به علاقه ، ذهنیت و هدف دانشجو ربط دارد ، نمیتوان زمان مشخصی را برای این موضوع درنظر گرفت.
تنها یادگیری نرم افزارهای گرافیکی خیر ، در کنار یادگیری نرم افزارها باید اصول ، پایه و اساس گرافیک را هم بیاموزید.
10 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عاااالی
سلام وقت بخیر رامین جان
بسیار خرسندیم که این مقاله برای شما مفید بوده
سلام و عرض ادب خدمت تمام اعضای گروه.
بسیار خرسندم که با سایت شما دوست عزیز آشنا شدم و یکبار دیگه از راهنمایی جامع و کاربردی جنابعالی تشکر میکنم.
در خصوص نقشه یا همون مسیر طراحی لوگو خواستم یک نکته ای رو بگم که در واقع برای راهنمایی بهتر و تصمیم گیری دقیق تر اگر یک نقشه کلی که در واقع اکثر آموزشگاه ها یا….این مسیر و مورد تایید قرار میدن هم باشه بنظرم تاثیر خوبی تو افکار میزاره که چه مسیری بهتر .
از بابت زحمات شما در قرار دادن همون مسیر طراحی هم باز ممنونم
سلام وقت بخیر بهزاد جان
بسیار خوشحالیم که این مقاله و محتوا برای شما مفید و کاربردی واقع شده.
توضیحات جامعی رو در واتس اپ برای شما شرح دادم اما اینجا در خصوص طراحی لوگو برای شما مسیر و نکاتی رو لحاظ خواهم کرد.
نقشه راهی که در این مقاله بصورت کلی برای طراحی گرافیک شرح دادیم شاخه های مختلف این حوزه رو پوشش میده و باید به همین شکل مطرح میکردیم چون به شاخه بخصوصی اشاره نکردیم. یعنی نقشه راه این مقاله و نقشه راه یادگیری طراحی لوگو موارد مشترک فراوانی دارن ، بنابراین بنده بصورت خلاصه مواردی رو که حائز اهمیت هستن در خصوص طراحی لوگو مینویسم براتون اینجا اما شما حتما باید موارد موجود در همین مقاله روهم مدنظر داشته باشید …
مواردی که باید یاد بگیرید و مهارت های یک طراح لوگو میباشند :
1 – داشتن تفکر گرافیکی ، ایده پردازی ، خلاقیت و مهارت های تحلیلی
2 – مطالعه و درک قوانین و قواعد طراحی
3 – شناخت مفاهیم و عناصر طراحی ( بزودی مقاله ای در این راستا منتشر خواهیم کرد )
4 – مطالعه و یادگیری مبانی و اصول طراحی ( بزودی مقاله ای در این راستا منتشر خواهیم کرد )
5 – داشتن و تقویت مهارت های ارتباطی و تعاملی در جهت برقراری ارتباط و شرح کار برای افراد غیر فنی حیطه کاری مانند برخی از کارفرمایان
6 – آشنایی با برند سازی و یادگیری مبانی و اصول هویت بصری کسب و کارها
7 – تسلط بر ایلستریتور و کورل دراو
8 – یادگیری تایپوگرافی و شناخت فونت ها
9 – مطالعه اصول رنگ و رنگ شناسی
10 – یادگیری تصویر سازی
خیلی خوب بود
از دید خودتون در مورد بازار کار هم بنویسید
سلام وقت بخیر عزیز
خوشحالیم که این مقاله برای شما مفید واقع شده
بله حتما در دستور کار قرار خواهیم داد …
مشخص و دقیق مرسی
سلام وقت بخیر صابر جان
خوشحالیم که این مقاله برای شما مفید بوده
موفق باشید
پر بار ترین مقاله ای که .تونستم پیدا کنم در این باره.. دمتون گرم
با سلام و احترام ، بسیار خرسندیم که این محتوا برای شما مفید و کاربردی واقع شده ، با تشکر از انرژی مثبت شما ، موفق و پیروز باشید عزیز.