طراحی سایت چیست؟ همه چیز درباره طراحی سایت

طراحی سایت در شرایط امروز برای هر کسبوکاری پیشنهاد میشود. امروزه داشتن یک سایت جهت فروش محصولات نیاز هر فروشگاهی است. با داشتن یک سایت حرفهای افراد میتوانند خدمت خود را به همه معرفی کنند ، لذا داشتن یک سایت به هر شرکت ، فروشگاه و… پیشنهاد میشود. در این مقاله به بررسی اینکه طراحی سایت چیست و چگونه میتوانیم سایت بسازیم میپردازیم.
آنچه در این مقاله میخوانید :
طراحی سایت چیست؟

منظور از طراحی سایت ، مراحلی است که برای و ساخت یک مرکز اطلاعرسانی ، معرفی کردن شرکت و محصولات باید اجرا شود. همچنین به فرآیند ساخت صفحات وب به همراه طراحی گرافیکی صفحات و تولید محتوا با سئو مناسب هم وب دیزاین گفته میشود.
طراحی سایت چیست از دیدگاه ویکی پدیا :
طراحی وب به مهارت ساخت و راهاندازی صفحات وب گفته میشود. تیم برنرز لی، مخترع وب، با برپایی یک سایت وب در اوت ۱۹۹۱، نام خود را به عنوان نخستین سازندهٔ وب در تاریخ نگاشت. او در نخستین وب سایتش، از اَبَرمتن و پیوندی برای ایمیل (پست الکترونیک) استفاده کرده بود.
در آغاز، وب سایتها با کُدهای ساده HTML نوشته میشدند، گونهای از زبان نشانهگذاری که ساختار سادهای به وب گاهها میداد، شامل سرتیتر و پاراگراف، و توانایی پیوند دادن به آدرسهای دیگر از طریق ابرپیوند. در مقایسه با روشهای دیگر، این راه تازه و متفاوتی بود که کاربران به سادگی میتوانستند با یک مرورگر، صفحههای پیوند خورده را باز کنند.
با پیشرفت وب و هنر طراحی آن، زبان کُدنویسی اش، اَبَرمتن یا اچ تی امال، پیچیدهتر و پرانعطاف تر شد. ابزاری مانند جدولها که بیشتر برای نمایش نمودارهای دادهای بودند، بزودی مورد استفاده نادرست، برای چیدمانهای پنهان در صفحههای وب قرار گرفتند. با پیدایش الگوهای آبشاری وب یا «CSS»، روش نادرست طراحی با جدولهای پنهان در صفحه از گردونه خارج، و به جای آن استفاده مناسب از زبان کمکی «CSS» جایگزین شد.
فناوریهای یکپارچهسازی پایگاه داده (Database)، مانند زبانهای کُدنویسی سمت سرور (Server-Side Scripting) مانند CGI ،ruby ،node js ،Python، PHP، ASP. NET، ASP، JSP و ColdFusion و استانداردهای طراحی مدرن با الگوها (CSS)، ساختار وب سایتها را باز هم تغییر داده و آن را پیشرفته تر کردهاند. سایت واکنش گرا یا سایت ریسپانسیو (Responsive) سایتی است که با ابعاد و رزولوشن دستگاههای مختلف سازگاری دارد و کاربران بدون توجه به اینکه صفحه نمایش دستگاهشان کوچک باشد.
همچنین با آمدن نگارههای جاندار و فناوریهای پویانمایی به صفحهها، مانند فلَش (Flash)، چهره وب بیشتر از پیش تغییر کرد و توانمندیهای تازه به سازندگان رسانه و طراحهای وب داده شد.
تاریخچه طراحی سایت

امروزه میلیونها سایت در سراسر جهان وجود دارد. البته لازم به ذکر است بدانید که اولین سایت مربوط به 28 سال پیش است و قدمت آنها به این زمان بر میگردد. اولین فردی که اقدام به طراحی سایت کرد آقای تیم برنرز لی است.
او اولین سایت را با نام World Wide Web ساخت. این سایت هنوز در دسترس است ، اما کیفیت آن با سراچههایی که امروزه طراحی میشود کاملاً متفاوت است و شبیه لوحهای گلی عهد باستان است. http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html آدرس اولین سایت جهان است.
در این سایت از هیچ رنگ و لعابی استفاده نشده است و بسیار ساده است. سراچههایی که بعد از آن طراحی شدند نیز به همین سادگی بودند تا در طول زمان کمکم پیشرفتهایی صورت گرفت و در حال حاضر سراچههایی با رنگ و لعاب و زیبا را میبینید.
طراحی سایت چه مراحلی دارد؟

همانگونه که میدانید انجام هر کاری نیاز به طی نمودن یکسری مراحل دارد که طراحی سایت نیز از این امر جدا نیست. در زیر به بررسی مراحل آن میپردازیم :
مرحله اول طراحی سایت : پیش طراحی سایت و ارائه نمودن نمای کلی سایت – طراحی وایر فریم
در ابتدای این مرحله نیازهای مشتری برای سایت را در نظر میگیرند. مثلاً ممکن است فردی قصد طراحی یک سایت با ویژگیهای خاص را داشته باشد ؛ لذا مایل است قبل از اینکه سایت او آماده شود ، یک نمای کلی از سایت را ببیند. همچنین یک ذهنیت کلی میباشد برای طراح سایت که بتواند طبق برنامه ریزی و قدم به قدم هر آنچه که نیاز است را انجام دهد. به عنوان مثال در بخش هایی از سایت باید تناسب وجود داشته باشد و بعضی از قسمت های سایت هم برای اینکه به بهترین شکل ممکن کار کنند باید با قسمت های دیگر در ارتباط باشند ، مواردی از این دست مربوط میشوند به همین نمای کلی سایت که ذهنیت و برنامه ریزی طراح سایت را از قبل فراهم میکند.
مرحله دوم طراحی سایت : طراحی گرافیک صفحات سایت
بعد از اینکه متقاضی سایت ، مکان هر عنصر سایت را مشخص کرد ، کار طراحی بصورت رسمی آغاز میشود. در این مرحله باتوجه به این مورد که سایت موردنظر در چه حیطهای قرار است فعالیت کند ، رنگ و لعاب سایت مشخص میشود. تمام مواردی که به طراحی گرافیک مربوط میشوند در این مرحله بصورت کامل انجام میشوند.
مرحله سوم طراحی سایت : کد زدن یا برنامه نویسی جهت طراحی سایت
در این مرحله باید سیستم مدیریت محتوا را برای سایت انتخاب کرد. بعضی از سایتها بصورت صفر تا صد با برنامه نویسی تهیه میشوند ، اما بعضی از سایتها با استفاده از سیستم های مدیریت محتوای آماده مانند وردپرس ساخته میشوند. انتخاب نوع سیستم مدیریت محتوا و ساخت سایت به هزینه و نیاز مشتری بستگی دارد.
مرحله چهارم طراحی سایت : راه اندازی سایت
در این مرحله باید با استفاده از هاست یا سرور و دامنه سایت طراحی شده را بر روی بستر وب پیاده سازی کنیم.
قاعدتا امورات پس از طراحی و اجرا سایت مانند تامین امنیت سایت و افزایش سرعت سایت تا حد ممکن هم باید انجام شوند که این موارد را هم در آینده بصورت جداگانه و در مقاله مخصوص خودشان بررسی خواهیم کرد.
طراحی سایت با چه روشهایی انجام میشود؟

سایتها به دو صورت طراحی میشوند که در زیر به بیان آنها میپردازیم :
- سایت های استاتیک
- سایت های داینامیک
منظور از سایت استاتیک چیست؟
در این نوع سایت تغییرات در قسمت فرانتاند انجام میشود. محتویات این سایتها پس از اینکه جمعآوری میشود یکبار در سایت قرار میگیرد و دیگر تغییر نمیکند. تغییرات در این سایتها باید بهوسیله متخصص و برنامه نویس انجام شود. این نوع از طراحی ها معمولا برای سایت های تک صفحه ای و شرکتی مورد استفاده قرار میگیرند.
منظور از سایت داینامیک چیست؟
همانطور که از نام آن پیداست ، این نوع سایت ها پویا و زنده هستند. این نوع سایت نیازمند تغییر در محتوا است. همچنین این سایت ها با کاربر ارتباط برقرار میکنند و دارای بخش های تعاملی فراوانی مانند نظرات کاربران ، انجمن ، نظرسنجی و … هستند. در این نوع سایتها به یک توسعهدهنده سایت نیاز است تا به مدیریت و توسعه سایت بپردازد. سایت های موفق در این روش ، مواردی هستند که از اصول طراحی و بهینهسازی مناسب به طور مؤثر استفاده کنند. این نوع از طراحی ها برای سایت های فروشگاهی ، آموزشی ، خبری و … مورد استفاده قرار میگیرند.
چگونه سایت بسازیم؟

شاید شما نیز یک فروشگاه بزرگ دارید و نیازمند داشتن یک سایت حرفهای برای فروشگاه خود هستید. وقتی به این فکر میکنید که داشتن یک سایت چه مزایا و امکاناتی برای فروشگاه شما دارد بیشتر متمایل به داشتن سایت میشوید. ساخت سایت باید به وسیله افراد متخصص انجام شود ؛ زیرا ساخت سایت نامناسب میتواند بر شغل و برند شما تأثیر منفی داشته باشد.
اگر شما نیز قصد طراحی سایت برای محل کسبوکار خود را دارید و دوست دارید فروش اینترنتی ، ارائه خدمات آنلاین و درنهایت درآمد بیشتری داشته باشید میتوانید با مشاوران ما در این زمینه تماس بگیرید و سایت حرفهای خود را سفارش دهید.
داشتن سایت چه سودی دارد؟

داشتن سایت برای کسبوکار میتواند فواید بیشماری داشته باشد که به چند مورد از آنها اشاره میکنیم.
- معرفی کسبوکار به کل جهان
- جذب افراد مختلف به شغل شما
- کسب درآمد بیشتر و افزایش مشتریان
- در دسترس بودن همیشگی و ارائه خدمات اتوماتیک
- استفاده از روشهای کمهزینه بهجای روشهای پرهزینه برای آشنایی عموم با کسبوکار
- تبلیغات اینترنتی مناسب برای معرفی کسبوکار
- آسان نمودن خرید کردن و ارائه خدمات و همچنین رضایت بیشتر مشتریان
- برندسازی و گسترده سازی برند
- هزینه های بسیار کمتر نسبت به محل کسب و کار فیزیکی و همینطور هزینه های کمتر برای پیشرفت و ارتقا سایت
- تعامل شبانه روزی و بدون محدودیت مکانی و زمانی با مخاطبان
چه شغلهایی با طراحی سایت مرتبط هستند؟

در ساخت یک سایت افراد زیادی مشغول به فعالیت هستند و برای ساخت آن تمام تلاش خود را به کار میبرند. در زیر به شغلهایی که درکنارهم یک سایت را برای شما آماده میکنند اشاره میکنیم :
- برنامه نویس سایت
- وبمستر – توسعه دهنده و مدیر سایت
- گرافیست
- متخصص در جهت دیجیتال مارکتینگ
- فردی متخصص جهت تولید محتوا – نویسنده محتوا
- متخصص در زمینه سئو
- متخصص امنیت سایت
- طراح در زمینه رابط کاربری
نتیجهگیری

امروزه طراحی سایت بهشدت در حال گسترش است و افراد زیادی برای کسبوکار خود به دنبال یک سایت حرفهای هستند. کسب درآمد به شیوههای قدیمی اگرچه هنوز مرسوم است اما افراد دیگر به آن قانع نیستند و مایلاند در کنار روش سنتی روشهای دیگر را نیز امتحان کنند. طراحی سایت نیز مانند هر چیزی نیازمند مقدمات و مراحل است.
از مراحل آن میتوان به پیش طراحی ، طراحی گرافیک صفحات سایت ، کد نویسی سایت و راه اندازی سایت اشاره کرد. به طور کلی سایتها به دو صورت استاتیک و داینامیک ساخته میشوند که هرکدام از آنها دارای ویژگیهای خاص خود هستند.
سوالات متداول
طراحی وایر فریم یا همان نمای کلی سایت – طراحی گرافیک صفحات سایت – کد زدن یا برنامه نویسی جهت طراحی سایت – راه اندازی سایت
به طور کلی و خلاصه سایت ها به دو صورت استاتیک و داینامیک طراحی میشوند.
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عالی بود
درمورد وردپرس هم هرچه هست و نیست رو تو یه مقاله بگید عالی میشه چون نمیدونم چرا ولی احساس میکنم اکثر منابع بصورت کامل کامل محتوا ندارد تو این مورد
با مقالاتی که از شما دیدم فکر میکنم مقاله وردپرس شما بتونه خیلی کامل باشه
ممنون
سلام وقت بخیر علی جان
خوشحالیم که این مقاله برای شما مفید بوده
بله حتما به این موضوع هم میپردازیم
موفق باشید
فقط یک سوال داشتم اون هم اینه که مراحل و مسیری که گفتید رو حتما یک نفر به عنوان طراح باید طی بکنه ؟ درواقع منظورم این هست که همه جز مهارت ها و وظایف طراح سایت هستن ؟ مثلا بصورت تیمی اگر انجام بشه اون موقع هر کدوم از افرادی که درگیر هستن یک طراح سایت حساب میشن ؟
لزوما یک نفر نباید پروژه ای رو بصورت کامل بر عهده بگیره ، بله این موارد بصورت کلی مهارت های یک طراح سایت به حساب میان. درمورد بخش سوم سوالتون خدمت شما عرض شود که بستگی به مهارت و وظایف فرد در پروژه داره ، اموراتی که فرد انجام میده اگر از موارد مهم طراحی سایت به حساب بیان و به قولی زیرساخت و چارچوب سایت رو تشکیل بدن و درنهایت بخش های متفرقه که به عنوان مثال به حوزه های مرتبط هم تا حدودی مربوط میشوند رو اگر دخالتی درشون نداشته باشه ، بازهم طراح سایت محسوب میشه. البته که معیار درست برای اینکه فرد رو طراح سایت به حساب بیاریم یا نیاریم ، سطح مهارت و توانایی برنامه نویسی فرد هست. زبان هایی که مسلط هست بررسی شوند به همراه سطح مهارت … امیدوارم این توضیح برای شما مفید باشه علی جان و مفهوم رو به خوبی منتقل کرده باشم. موردی بود مطرح بفرمایید ، موفق باشید.